Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΆΡΤΑ : Και όμως το είδαμε και αυτό!

Σε ποια παιδεία και σε ποιο λαό ?



Ένας περίπατος στο κέντρο της πόλης της Άρτας θα σας πείσει. Γεμάτος ο δρόμος γάντια σαν να είχαμε όλοι μαζί χειρουργείο και μάσκες και απομεινάρια ενός ανύπαρκτου πολιτισμού. Σε κάθε ΑΤΜ ,έξω απο Super Market και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Μια εικόνα πέρα για πέρα αποκρουστική σε μια έρημη πόλη που τελικά τι μένει? Ο πολιτισμός , η παιδεία , οι αρχές...Που πήγαν όλα αυτά?



      Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι ωθεί το ανθρώπινο είδος να συμπεριφέρεται έτσι.Είναι λυπηρό το θέαμα. Δεν ξέρω ποιός θεσμός του Δήμου μπορεί να παρέμβει αλλά και να παρέμβει...πείτε μου πού θα απευθυνθεί? Σε ποιούς ανθρώπους και σε τι επίπεδο παιδείας θα μιλήσει, και δεν μιλάω για μορφωτικό επίπεδο, μιλάω για παιδεία που τη λαμβάνει κανείς απο το σπίτι του και όχι από τα βιβλία , τη λαμβάνει απο το περιβάλλον του και από την ίδια τη ζωή . Θα έπρεπε θεωρώ στο 2020 που βρισκόμαστε να έχουμε κατανοήσει ότι πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον γιατί σε αυτό ζούμε , από αυτή τη γη τρεφόμαστε και σε αυτή επενδύουμε σε πάρα πολλούς τομείς στη ζωή μας. 


      Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια πληροφορία δεν αντιλαμβάνεται ο πληθυσμός της Άρτας, κάποιοι όχι όλοι αλλά αρκετοί , και όχι μόνο στην πόλη μας φαντάζομαι. Δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το είδος ανθρώπων ? Είναι οι ίδιοι που από άγνοια και απο έλλειψη υπευθυνότητας παρατάνε τα κατοικίδια τους χωρίς σκέψη.Αλλά μην μπούμε και σε αυτό το θέμα. Αναρωτιέμαι τα σκουπίδια στο σπίτι τους τα πετάνε εδώ και εκεί?? Τα παιδιά τους τα παρατάνε χωρίς σκέψη? 


     Ελπίζω κάποιος να δει αυτό το άρθρο και να παρέμβει.Οι πράξεις μας είναι ο καθρέφτης της παιδείας μας και μετά λύπης συνειδητοποιώ πως είναι ανύπαρκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου