Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός : Νέα μέτρα εν όψει Πάσχα

Κορονοϊός : Νέα μέτρα εν όψει Πάσχα

Μέτρα σε διόδια , αυτοκινητοδρόμους και πλοία.Αλλαγές στις βεβαιώσεις και στα sms

  Σε ανήσυχο κλίμα βρίσκεται η κυβέρνηση εν όψει Πάσχα και οι σκέψεις για νέα μέτρα είναι πλέον στο τραπέζι .Στο επίκεντρο είναι η αυτηριοποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας άμεσα μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Αξιοσημείωτες είναι οι τοποθετήσεις του Στέλιου Πέτσα ,του Κώστα Αχ.Καραμανλή και του Γιάννη Πλακιωτάκη για περιορισμούς σε αυτοκινητοδρόμους ,πλοία , διόδια και στις μετακινήσεις εντός δήμου με βεβαιώσεις και sms.


Βεβαιώσεις - sms / Σκέψεις για αύξηση προστίμου

  Οι Αρχές εξετάζουν εκτός απο την αύξηση των ελέγχων από την αστυνομία , υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του προστίμου στις άσκοπες μετακινήσεις.Για τις ημέρες του Πάσχα ενδέχεται να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων σε συναθροίσεις (10 άτομα σήμερα) για να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις αυτές τις ημέρες.
Τέλος η κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο των διοδίων ως επιπλέον μέτρο αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.


Πέτσας : Νέα μέτρα μέσα στα επόμενα 24ωρα

  Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρει : «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα.
Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα»

Διόδια το Πάσχα/Απαγόρευση Κυκλοφορίας

   «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» ανέφερε ο κ.Πέτσας. Σχετικά με τις καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Καραμανλής : Προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων

   «Η όποια απόφαση δεν θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν κάνουν καταχρήσεις στις μετακινήσεις τους. Για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν. Εξετάζεται σοβαρά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών, αλλά και για τις μετακινήσεις στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά όλα τα δεδομένα και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι, ορισμένες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει π.χ. να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί που έχουν λόγο. Δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, διότι αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Μιλάμε για αυστηρό έλεγχο».

Πλακιωτάκης : Πλοία 

  Νέοι περιορισμοί αναμένονται και στα ταξίδια με πλοίο.Ο Υπουργός Ναυτηλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε στον ANT1 και χαρακτήρισε όπως και ο Πρωθυπουργός «κρίσιμο μήνα τον Απρίλιο και πρόσθεσε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα και ενόψει του Πάσχα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους». Υπογράμμισε πως θα υπάρχουν εξαιρέσεις για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους, καθώς από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορονοϊό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου