Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Άρτα : Κίνδυνος στην πόλη μας.Ο Νοών Νοείτω!

Στην μικρή μας πόλη 

    Σε αυτή τη μικρή πόλη λοιπόν την Άρτα βρίσκονται κάποιοι <<μεγάλοι>> που έχουν προσκυνήσει το Χρήμα και δεν τους αφορά τίποτα άλλο ,δεν ενδιαφέρονται για ανθρώπους , για υγεία , για τίποτα...μόνο η τσέπη τους καθώς φαίνεται από τις πρακτικές τους.Δεν θα αναφερθώ μόνο στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στην πόλη μας που κάνουν πως δεν βλέπουν.

    Σε μια τόσο μικρή πόλη λοιπόν <<κάποιοι>> αποφασίζουν πως οι εργαζόμενοί τους δεν αξίζουν προστασία καθως είναι για αυτούς τα φθηνά τους εργατικά χέρια και οι πελάτες τους , εμείς όλοι οι πολίτες της πόλης <<πρόβατα>>. Δεν μπορεί μικρές επιχειρήσεις να έχουν συμμορφωθεί και να κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται και κάποιοι <<μεγαλοκαρχαρίες>> να μην κάνουν ούτε τα στοιχειώδη. 

   Είναι δυνατόν αναρωτιέμαι λοιπόν σε μια τόσο μικρή πόλη η οποία παρόλα αυτά έχει κρούσματα να συμπεριφέρεσαι με τέτοια ανευθυνότητα? Γιατί μη χάσεις τα ευρώ? Η έλα μωρέ σιγά ποιός θα διαμαρτυρηθεί για την υγεία του ας πούμε? ή ποιός εργαζόμενος θα πει κάτι αφού κινδυνεύει στο μέλλον να βρεθεί εκτός εργασίας?

Τέτοιες πρακτικές μας φέρνουν σε αυτά τα μέτρα και σε πολύ χειρότερα. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου λοιπόν σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ αλλά και σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών αλλά και στην πρόσφατη παρέμβαση με ανακοίνωση επι του θέματος , του Εργατικού Κέντρου Άρτας ,είδα πως δεν υπάρχουν μάσκες ούτε για δείγμα σε υπαλλήλους , τα ταμεία επιβάλλεται να έχουν πλεξιγκλας για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών.Είναι υποχρεωτικό σαν μέτρο πρόληψης.Και το χειρότερο ... ο κόσμος μπαίνει μαζικά μέσα χωρίς κανέναν περιορισμό όπως έχει επιβάλλει το κράτος σύμφωνα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.Οι ουρές στα ταμεία δεν έχουν την απιτούμενη απόσταση. Γιατί ? Ο Νοών Νοείτω!

Ας ελπίσουμε αυτές οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν άμεσα για το καλό όλων μας. Στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Άρτας υπήρξε θετική διάθεση. Ας ελπίσουμε να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου