Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός :Προσοχή Υψηλού Κινδύνου οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα

Προσοχή!Υψηλού Κινδύνου οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα

 

 

 


Ασθενείς με άσθμα , αλλεργίες και αρθρίτιδα που λαμβάνουν συστηματικά μια κατηγορία στεροειδών ορμονών τα οποία ονομάζονται γλυκοκορτικοειδή , θεωρούνται υψηλού κινδύνου σε περίπτωση μόλυνσης με το ιό Covid-19 σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο με τίτλο "Our response to Covid-19 as endocrinologists and diabetologists" που δημοσιεύτηκε στην Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.


Τα εν λόγω φάρμακα λοιπόν τα οποία λαμβάνονται σε διάφορες μορφές (χάπια,κρέμες, εισπνεόμενα) καθώς συμβάλλουν στην καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπείς στις συνέπειες του ιού.

Ακόμη ενδέχεται αυτοί οι άνθρωποι να νοσήσουν πιο σοβαρά εάν μολυνθούν για το λόγο του ότι έχουν κατεσταλμένο  ανοσοποιητικό ως συνέπεια των φαρμάκων που λαμβάνουν.Για να αποφευχθεί αυτή η συνθήκη και οι άνθρωποι να είναι προστατευμένοι η ενέσιμη συμπληρωματική θεραπεία γλυκοκορτικοειδών μπορεί να καταστείλει τον κίνδυνο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει όλοι να συμβουλευτούμε το γιατρό μας και να μας λύσει όλες τις απορίες καθώς και να μας καθοδηγήσει με την ιατρική ευθύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου