Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ουκρανία : Κίνδυνος Ραδιενέργειας λόγω Φωτιάς

Ουκρανία : Αύξηση της ραδιενέργειας από δασική φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

   






Δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη ζώνη αποκλεισμού κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ , που το 1986 προκλήθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην Παγκόσμια Ιστορία , ανακοίνωσε η Ουκρανία.


<< Υπάρχουν άσχημες ειδήσεις : Η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό στο επίκεντρο της φωτιάς >> ανέφερε με δήλωσή του ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικολογικής Επιθεώρησης Εγκορ Φιρσόφ.

Με βίντεό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν μετρητή Γκάιγκερ που εμφανίζει επίπεδο ραδιενέργειας 16 φορές υψηλότερο από το κανονικό .

Η φωτιά επεκτάθηκε σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα γύρω από τον κατεστραμμένο
πυρηνικό σταθμό.


Οι Υπηρεσίες Έκτακτων Καταστάσεων κάνουν λόγο για δυσκολίες στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή καθώς σε ορισμένα σημεία παρουσιάζεται αύξηση της ραδιενέργειας και η προσέγγιση είναι δύσκολη.

Οι Αρχές ενημέρωσαν ότι οι γύρω κοινότητες δεν κινδυνεύουν.

2 αεροπλάνα , 1 ελικόπτερο και 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο αντιδραστήρας Νο 4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986 μολύνοντας σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις έως και τα 3/4 της Ευρώπης. Μετά απο αυτή την τεράστια καταστροφή με βαρύτατες και ανεπανόρθωτες συνέπειες για την ανθρωπότητα η περιοχή εκκενώθηκε και παραμένει έως σήμερα εγκαταλελειμμένη.

Μετά την παγκόσμια αυτή τραγωδία 3 ακόμη αντιδραστήρες συνέχισαν να λειτουργούν. Ο τελευταίος σταμάτησε τη λειτουργία του το 2000.

Τι άλλο θα μας βρεί?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου