Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑ 2020 : Σε ποιές περιπτώσεις επιτρέπεται το σούβλισμα

Πότε και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται το σούβλισμα του αρνιού

Είναι ένα πατροπαράδοτο έθιμο που φέτος δυστυχώς πρέπει να ξεχάσουμε ή να το προσαρμόσουμε λίγο παραλλαγμένο και προσαρμοσμένο στην κατάσταση που επικρατεί!
Η πανδημία λοιπόν αλλάζει και τα δεδομένα του σουβλίσματος και γενικότερα αυτού που λέμε << Πάσχα στο χωριό >>.

Η κυβέρνηση άλλωστε το έχει τονίσει δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο θέμα καθώς υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς του ιού σε ευπαθείς ομάδες. Γιαυτό λοιπόν για φέτος ξεχάστε το Πάσχα όπως το ξέρατε για το καλό όλων μας!

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες στη σκέψη της κυβέρνησης είναι και η εξειδίκευση των μέτρων κατά περίπτωση. Δηλαδή, τι εννοούμε με αυτό, για παράδειγμα εκείνοι που θα μείνουν στην πόλη και θα τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος μπορεί να βάλουν σε πειρασμό γείτονες και συγγενείς που ίσως περάσουν από εκεί. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση θα ορίσει κανόνες και για το σούβλισμα του αρνιού.

Ακόμη στο χάρτη αυτών των μέτρων βρίσκεται και ο πολίτης που μένει σε μονοκατοικία με κήπο στον οποίο θα επιτραπεί το σούβλισμα με το στενό του οικογενειακό περιβάλλον δηλαδή με τους ανθρώπους που ζει στο σπίτι.Ταυτόχρονα και ο άνθρωπος που ζει σε διαμέρισμα με μεγάλο μπαλκόνι θα μπορεί να ψήσει με τα μέλη της οικογένειάς του.

Από την άλλη πλευρά όμως το σούβλισμα όπως το ξέραμε σε υπαίθριους χώρους , σε ταράτσες πολυκατοικιών , σε κοινόχρηστους χώρους όπου μπορεί ο γείτονας ή ένας άλλος άνθρωπος που μπορεί να έχει πρόσβαση είναι πολύ πιθανό να απαγορευτεί με συνέπεια υψηλό πρόστιμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν , για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και για να κάνουμε Πάσχα όπως το γνωρίζουμε του χρόνου υγιείς και με τους ανθρώπους που αγαπάμε η κυβέρνηση όσο πλησιάζει το Πάσχα θα κάνει τα μέτρα της πιο αυστηρά με ιδιαίτερη αναφορά στις μετακινήσεις προς τα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου