Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι Αφανείς Ήρωες!Αξίζει να το δείτε!

Οι Αφανείς Ήρωες

 

 

 

 




     Είναι άνθρωποι δίπλα μας, κοντά μας ...μέχρι χθες δεν τους έδινες σημασία, μπορεί μερικούς να τους λυπόσουν κιόλας για τη δουλειά που έχουν επιλέξει να κάνουν , ή η ανάγκη τους οδήγησε να κάνουν.
Δεν ξέρεις αλλά "εσύ" και κάθε "εσύ", έχεις μάθει να κρίνεις, όλοι από τη φύση μας κρίνουμε και συνήθως τον εαυτό μας τον αφήνουμε απέξω ή τελευταίο. 


     Οι άνθρωποι λοιπόν με τις λευκές στολές, με τις πράσινες ή με ότι ...σήμερα προσπαθούν να μας χαρίσουν τη ζωή της οποίας τα κομμάτια διακυβεύονται από κάτι που το ονόμασαν "αόρατο εχθρό"...είναι εκεί λοιπόν και εκείνοι που φώναζες ότι βολεύτηκαν , εκείνοι που κάποιο χέρι τους έβαλε σε αυτή τη θέση και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να το τιμήσουν αυτό.Με ένα σύστημα από καιρό κατεστραμμένο και χωρίς τα απαραίτητα μπαίνουν σε αυτή τη μάχη καθημερινά, θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, ότι και να είναι λοιπόν , είναι υποχρέωσή μας να τους αναγνωρίσουμε αυτή την αυταπάρνηση για όποιο λόγο και αν την κάνουν.


     Από την άλλοι έχουμε τους ήρωες με τα καρότσια, με το όνομα στο δεξί μέρος απο το μπλουζάκι τους, με τα κουρασμένα μάτια, με τη θλίψη που πάντα είχαν γιατί αυτοί πληρώνονται με έναν πενιχρό μισθό. Οι άνθρωποι των super market σίγουρα δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι μια μέρα θα πούμε οτι είναι ήρωες. Και όμως είναι ... παίζουν καθημερινά τα ίδια χαρτιά που παίζουν και οι γιατροί , οι νοσηλευτές και οι άνθρωποι της υγεία, μόνο που είναι αφανείς.Δεν έχουν τις γνώσεις των γιατρών και όμως έχουν κληθεί να μάθουν πράγματα ίσως πέρα από το μορφωτικό τους επίπεδο ή την ίδια τους την κοσμοθεωρία, για να σε προστατεύσουν.Έλα πες μου , δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι η ταμείας στο super market μια μέρα θα σου έσωζε τη ζωή , ή θα προσπαθούσε να στη σώσει ή θα φρόντιζες να την προστατεύσεις εσύ. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν όχι απο επιλογή καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αυτόν τον "αόρατο εχθρό" και θα πρέπει να τους σέβεσαι.Και αυτοί αξίζουν το χειροκρότημά σου γιατί είναι εκεί ενώ εσύ έχεις την επιλογή να είσαι σπίτι σου.Για αυτό λοιπόν ας είμαστε καλοί άνθρωποι για λίγο, ας ξεχάσουμε τη μιζέρια , την πονηριά ,το χρήμα που τελικά δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα.Ας μην κρίνουμε για λίγο και ας δούμε πως αισθανόμαστε μετά απο όλα αυτά.Είναι ωραία..είμαι σίγουρη πως νιώθεις ωραία! 


     Τέλος αφήνω τον τομέα της καθαριότητας και τους ανθρώπους της.Είναι πολλοί , ήταν και είναι πάντα γύρω μας μα ποτέ τόσο κεντρικά στο οπτικό μας πεδίο.Γιατί? Θα σου πω εγώ γιατί.Συνήθιζες να βλέπεις τα ανούσια πράγματα στη ζωή, τα φανταχτερά , αυτά που πληρώνονται με πολύ χρήμα γιατί για εσένα αυτά άξιζαν.Ότι πληρώνεις παίρνεις έλεγες θυμάσαι?Η ζωή όμως ήρθε να μας θυμίσει την ουσία, το τι αξίζει τελικά και πίστεψέ με δεν μπορείς να το πληρώσεις με κανένα νόμισμα.Τώρα ξέρεις πως αναφέρομαι στη ΖΩΗ! Για να μην ξεχνιόμαστε όμως και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται το σεβασμό , την εκτίμηση και το χειροκρότημά μας γιατί και αυτοί είναι εκεί με μεγάλο κόστος. Πάνε στις οικογένειές τους , στα παιδιά τους με το φόβο , όταν πάλι εμείς έχουμε την επιλογή να μείνουμε σπίτι μας και να τους προστατεύσουμε.Ας το κάνουμε λοιπόν χωρίς λόγια.

     Είναι πολλοί ακόμη οι αφανείς ήρωες.Είμαι σίγουρη πως μετά απο αυτό το κείμενο θα τους σκεφτείς, θα βάλεις τον εαυτό σου να τους σκεφτεί, κάποιοι ίσως μπουν νοερά στη θέση τους.Μακάρι να βγούμε από όλο αυτό με τις λιγότερες απώλειες. Παραδόξως όταν παλεύεις για να μη χάσεις κάτι τότε καταλαβαίνεις την πραγματική αξία του.Και εδώ παίζουμε με πολύ μεγάλα ποσά!Προσοχή και Θετική ενέργεια.Είμαστε περαστικοί, ας το κάνουμε να αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου