Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μηταράκης : 28 Κρούσματα σε Δομές Μεταναστών

Μηταράκης : 28 κρούσματα θετικά στις δομές μεταναστών

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , Νότης Μηταράκης , ανακοίνωσε πως έχουμε 28 κρούσματα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών.


Σε ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Σιας Αναγνωστοπούλου , ο κ. Μηταράκης απάντησε πως έχουμε σημαντικό θέμα συμφόρησης στα νησιά.  << Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας διαμένουν 100.000 αιτούντες άσυλο, οι 70.000 εκ των οποίων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Από αυτούς τους 70.000 μέχρι στιγμής σε 2 δομές από τις 38 έχουμε 28 κρούσματα κορωνοϊού και μέχρι στιγμής ευτυχώς κανένα θύμα.Και αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή λάβαμε ουσιαστικά μέτρα για να προστατέψουμε και τους διαμένοντες στις δομές και τους εργαζόμενους σε αυτές και την τοπική κοινωνία >>.


Σε αναφορά του για τις ροές στα νησιά ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες είναι μηδενικές. << Αυτή τη στιγμή έχουμε μηδενικές ροές τις τελευταίες 15 με 20 μέρες ενώ οι λίγες αφίξεις του τελευταίου διαστήματος ''μεταφέρονται σε δυο νέες δομές (Σέρρες και Μαλακάσα) που είναι κλειστές για λόγους Δημόσιας Υγείας . Επίσης υπάρχουν αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας .Για τα νησιά ειδικά αποφασίσαμε να μην καταβληθεί το επίδομα Απριλίου που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία. Στους αιτούντες άσυλο μέχρι να τοποθετηθούν μέσα στις δομές ώστε να μη βγουν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες για να πάρουν αυτό το επίδομα και προβλέψαμε μέσα στις δομές να υπάρχει χώρος όπου θα έρχονται βασικά προϊόντα. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινωνίες δημιουργήσαμε χώρο καραντίνας και στη Μυτιλήνη και στη Χίο και είμαστε έτοιμοι και στη Σάμο ώστε αν υπάρξουν νέες αφίξεις να μην μπουν στο γενικό πληθυσμό>>.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου