Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Google και Apple : Φτιάχνουν εφαρμογή που θα εντοπίζει κρούσματα

Google και Apple : Φτιάχνουν εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων


Έκπτωση -20% σε όλα τα προϊόντα, με τη χρήση του κωδικού "10YEARS"! Ισχύει για αγορές έως 12/04/2020.

Κωδικός κουπονιού: 10YEARS

Οι Google και Apple ανακοίνωσαν την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας , ικανής να προειδοποιεί τους χρήστες smartphone οτι ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο που έχει τον ιό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δυο εταιρείες πρώτα θα βοηθήσουν τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών ώστε να είναι συμβατές μεταξύ τους και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Αρκετές χώρες (Ισραήλ , Σιγκαπούρη, Πολωνία, Κορέα κ. α.) συγκαταλέγονται στη χρήση τέτοιων εφαρμογών οι οποίες τους προειδοποιούν στα κινητά τηλέφωνα για πιθανή μόλυνσή τους από τον ιό.

Ταυτόχρονα δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε αρκετές χώρες (Γαλλία, Γερμανία , Βρετανία κ.α.) ήδη χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές μέσω ψηφιακής ιχνηλάτησης και προειδοποίησης μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό.

Πως θα λειτουργεί :

Αρχικά οι εφαρμογές θα συγκεντρώνουν διάσπαρτες άλλες εφαρμογές ,ώστε να λειτουργούν ακόμη και αν κάποιος χρήστης ταξιδεύει σε άλλη χώρα και έρχεται σε επαφή με πιθανά κρούσματα.Έπειτα θα προσθέσουν και άλλες δυνατότητες ιχνηλάτησης επαφών.Δηλαδή πιο συγκεκριμένα αν κάποια από τις επαφές του χρήστη αποδεικνύεται μετά από τεστ ότι έχει τον ιό, ένα προειδοποιητικό σήμα θα στέλνεται στον κάτοχο του smartphone.

Τέλος οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν οτι θα θέσουν τη χρήση της τεχνολογίας bluetooth στην υπηρεσία κυβερνήσεων και οργανισμών υγείας για να τους βοηθήσουν να μειώσουν τη διάδοση του ιού.Παράλληλα διαβεβαιώνουν οτι η ιδιωτικότητα θα διαφυλάσσεται  όπως επίσης και η ασφάλεια των χρηστών ενώ θα γίνεται καταγραφή του εντοπισμού θέσης μέσω GPS .


Το Μάϊο οι δυο εταιρείες θα παρουσιάσουν API που θα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα σε συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και iOS , όταν θα χρησιμοποιούν εφαρμογές δημοσίων οργανισμών Υγείας.
Αυτές οι εφαρμογές θα είναι επίσημα έτοιμες για λήψη μέσα από τα App Stores.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου